Pages

Thursday 21 October 2010

Blomster I Din Hage

Blomster er en flott ting å ha i din hage. Følg disse enkle innendørs hagearbeid tips og du vil se en verden av forskjell!

Når planter innendørs i containere, ikke bruk jord fra hagen som det ikke gir gode resultater.

Utendørs jord kan inneholde insekter, ugress, og sykdomsfremkallende organismer som faktisk kan skade andre friske planter allerede lever innendørs. I tillegg blir utendørs jordsmonn komprimeres når satt i små beholdere. Dette vil føre til problemer med plantens røtter og kan også hindre drenering.

Jeg vil sterkt anbefale å bruke en jordløs blanding for innendørs hagearbeid som består av torv, perlitt. (Eller vermikulitt)

Denne typen jord er lett tilgjengelig og gir god drenering. Gjødsle jevnlig som denne typen blandingen ikke har tilstrekkelig plantenæring.

Når du skal løfte en container / pott for ditt hus planter, sørg for at det skal renne ordentlig. Jeg vet hva du sannsynligvis tenker … mange potter selges uten drenering hull! Hvis du finner en du er helt forelsket i bore et hull i bunnen av beholderen, ellers til anlegget vil nesten helt sikkert dø. Uten en drenering hull, samler vann i potten og forårsaker skade på røttene.

Alle planter trenger vann for å overleve, hvor mye avhenger av type anlegg, størrelsen på anlegget, og hvilken tid på året det er. En god tommelfingerregel er å vanne planten når jorda føles tørr å ta på. Vann planten grundig før det kommer ut av bunnen av potten. Tøm fatet slik at planten ikke sitter i vann. “Soggy joggesko” kan drepe en plante som raskt om ikke raskere enn ikke nok vann!

Jeg vet det kan høres innlysende, men store plantene trenger mer vann enn små gjør. Noen store planter må kanskje vannes daglig som et mindre anlegg kan kun må vannes en gang i uken. Ved vanning, bruk vann som er romtemperatur og ikke bruke vann som har blitt myknet som det inneholder for mye natrium og kan skade plantene.

Blomster og Planter dyrket innendørs vanligvis må ha rikelig med lys. En plante som ikke får nok lys vil bli tynne og vil også begynne å vokse eller lener seg mot lyskilden. Noen ganger slår din plante for å fremme oppover vekst og sted så nær et vindu som mulig. Vinduer mot sør eller vest vanligvis har de beste lysforhold for innendørs hagearbeid. Hvis alt annet svikter, innendørs vokse lysene kan brukes. Innendørs planter kan plasseres ute i de varme sommermånedene.

Planter dyrket i beholdere må vannes oftere enn tilsvarende planter dyrket i hager. Vanning spyler viktige næringsstoffer ut av jordsmonnet, noe som gjør det nødvendig å gjødsle oftere. Gi planten litt flytende gjødsel annenhver gang du vann. Hvis du synes det er vanskelig å huske når du sist befruktet, skrive deg en rask påminnelse i kalenderen for når det skal gjøre det neste. Dette er ikke en eksakt vitenskap, men plantene dine vil fortelle deg om du gjødsler for mye ved å ha brent eller tørkede blader …. gjødsler sjeldnere dersom du oppdager dette.

Som med mennesker, de fleste potteplanter gjøre det bra i en dagtemperatur rekke 65-75 og ti grader lavere om natten. Vær oppmerksom på anlegget ditt, hvis det ikke ser bra en endring i temperatur kan være alt den trenger for å komme tilbake på rett spor.

Røyk og annen luftforurensning kan skade planter! Men huset planter kan forbedre luften forholdene også!

Vi trenger alle plass til å vokse og planter gjør også! Når du merker at røttene kommer ut av drenering hullet eller virker tykk og / eller sammenfiltret, er det på tide å repot til anlegget.

Aiai.no er en blomsterbutikk som leverer blomster i Norge og utlandet. Dersom du ønsker å kjøpe blomster, aiai.no er en av de beste online blomsterbutikk.

No comments:

Post a Comment